19.4.10

Το εστιατόριο της χρονιάς για την πόλη του φωτός

La Société


Βρέθηκα στο Παρίσι πριν το Πάσχα για να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια μαγειρικής και όπως κάθε φορά, το βράδυ, έκανα τις γαστρονομικές μου βόλτες στα όμορφα παρισινά εστιατόρια.

Αυτή τη φορά ανάμεσα σε άλλα δοκίμασα και ένα εστιατόριο που μου πρότειναν ανεπιφύλακτα οι παριζιάνες φίλες μου.

Το πιο περιζήτητο μέρος τον τελευταίο χρόνο στο Παρίσι είναι το La Société ! μου είπαν με μια φωνή.

Έκλεισα λοιπόν ένα τραπέζι για τρεις. Η διεύθυνση μαγική … Place St Germain numéro 4, δίπλα στο θρυλικό Café de Deux Magots και Café de Flore, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία.

Φτάνοντας είδα προς μεγάλη μου έκπληξη πως δεν υπήρχε καμία απολύτως πινακίδα στο εξωτερικό του κτηρίου, χρειάστηκε να ρωτήσω για να επιβεβαιώσω ότι το εστιατόριο βρίσκεται πραγματικά εκεί.

Μπαίνοντας ένας προθάλαμος με εξαιρετικά χαμηλά φωτισμό και 2 πανέμορφα κορίτσια με καλωσόρισαν με ευγένεια.

Τους είπα το όνομα της κράτησης και αμέσως ήρθε ο υπεύθυνος να με οδηγήσει στο κατάλληλο τραπέζι.

Άνοιξε η βαριά μαύρη κουρτίνα και βρέθηκα μπροστά σε ένα απίστευτο μπουφέ υποδοχής από ολόλευκο μάρμαρο που έμοιαζε με γλυπτό.

Η σάλα τεράστια και με πολύ μοντέρνο διάκοσμο. Λιτά γυάλινα χαμηλά τραπέζια και χαμηλές καρέκλες. Τεράστια μακρόστενα φωτιστικά πιασμένα σε δερμάτινα σχοινιά κρεμόντουσαν από το ταβάνια. Τα χρώματα στους τόνους του γκρι με έργα τέχνης ,στους τοίχους, να θυμίζουν περισσότερο γλυπτά και όχι πίνακες.

Ήμουν τυχερή διότι ήταν Δευτέρα και δεν είχε πάρα πολύ κόσμο, οπότε είχα και την άνεση της επιλογής στο που θα καθόμασταν. Διάλεξα ένα τραπέζι σχεδόν στο κέντρο της σάλας για να παρακολουθώ καλύτερα.

Την προσοχή μου τράβηξαν αμέσως μερικές πανέμορφες κοπέλες ντυμένες με μαύρα μίνι φορεματάκια, ψηλοτάκουνες γόβες και τσαντάκια χιαστί δεμένα με φουλάρια σε διαφορετικά χρώματα. Ναι ήταν οι σερβιτόρες, η αποθέωση της γαλλικής φινέτσας, κομψότητας και ομορφιάς.

Ένα τέτοιο όμορφο κορίτσι πλησίασε το τραπέζι μας και μας ρώτησε αν θέλαμε να πιούμε κάτι πριν το φαγητό. Παρήγγειλα ένα cucumber martini και οι φίλοι μου Bloody Mary και Bellini. Όση ώρα απολαμβάναμε τα κοκτέιλ μας, περιεργαζόμασταν τον κατάλογο. Ανάμεσα στα κλασικά γαλλικά πιάτα, foie gras de canard , saint-Jacques και filet béarnaise τράβηξαν την προσοχή μου τα πιάτα με ασιατικά αρώματα: γαρίδες ψητές με ταιλανδέζικη sauce, γαρίδες τεμπούρα αλλά και σούπα με saint – Jacques γάλα καρύδας και lime!

Διάλεξα τη σούπα για πρώτο και τις γαρίδες για κυρίως. Γεύσεις δροσερές ελαφριές με ισορροπία αρωμάτων και οξύτητας. Η παρέα μου διάλεξε τα μεγάλα κλασσικά της γαλλικής κουζίνας τα οποία ήταν εξαίσια.

Γλυκό, διάλεξα τις αγριοφράουλες σε mille- feuille με απαλή κρέμα  και ένιωσα σε κάθε μπουκιά να σκάνε οι αρωματικοί μικροί καρποί ζουμεροί και γεμάτοι γλύκα.

Οι τιμές τσουχτερές αλλά άξιζε τον κόπο για μια φορά να κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα τόσο υπέροχο δείπνο, άλλωστε είχα και τα γενέθλια μου εκείνο το βράδυ.
Επισκεφτείτε το θα σας εντυπωσιάσει.
http://www.societe-restaurant.com/