9.6.10

Bella Roma



Σε μια απο τις ωραιότερες πλατείες της Ρώμης , στην piazza del Popolo 16, στο NAVONE, μπορείτε να πιείτε ένα δροσιστικό ποτό, να γευματίσετε και να κάνετε χάζι τους εκατοντάδες τουρίστες που περνάνε καθημερινά απο εκεί. Το μεσημεράκι , αλλά και νωρίς το απόγευμα , το απεριτίφ σας συνοδεύουν καλούδια, κέρασμα του καταστήματος.

1.6.10

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με φρέσκα cherry ντοματίνια, σκόρδο και τσίλι.




Υλικά για 4 άτομα

500γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση, 500γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, 5-6 φυλλαράκια βασιλικού, 1/3 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το τσίλι για 1 λεπτό, στη συνέχεια τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, αλάτι και πιπέρι. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.


Σε νερό που βράζει ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνέχεια τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε αμέσως μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.



Καλό καλοκαίρι !!! Να μια συνταγή που φτιάχνω συνέχεια μόλις μυρίσει καλοκαιράκι.
Αρωματική, ζουμερή και σκορδάτη! δοκιμάστε την, θα με θυμηθείτε.