16.1.11

Εύκολη τάρτα tatin με αχλάδι , θυμάρι και αμύγδαλα

Υλικά για 4 άτομα
6 αχλάδια μέτρια , ξεφλουδισμένα και κομμένα στα δύο,80γρ ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι,  3 κλαδάκια θυμάρι,1 φύλλο σφολιάτας.

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Λιώνετε  τη ζάχαρη και την αφήνετε να καραμελώσει αργά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το ανακατεύετε.
Ρίχνετε την καραμέλα στον πάτο του ταψιού.
Ρίχνετε το θυμάρι  και  στρώνετε τα αχλάδια. Στη συνέχεια  ρίχνετε το αλάτι από πάνω και στρώνετε τη σφολιάτα γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα έτσι ώστε να ακουμπάει πάνω στα αχλάδια καλύπτοντας τα κενά.
Ψήνετε για 40’ μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.
Αφήνετε 3 λεπτά να ηρεμήσει  η τάρτα και την αναποδογυρίζετε.
Σερβίρετε με αμύγδαλα φιλέ και λίγο φρέσκο θυμάρι για τη διακόσμηση.

5.1.11

Στιγμες απο το 2010

Στη Μαρμίτα στο χρόνο που πέρασε , μάθαμε πάνω από 200 συνταγές,
μάθαμε τεχνικές, ταξιδέψαμε στην Ασία, Ευρώπη , Αφρική , Αμερική και φυσικά στην Ελλάδα. Γνωρίσαμε πάνω από 50 ετικέτες ελλήνων οινοπαραγωγών, ανταλλάξαμε ιδέες και μυστικά  στη μεγάλη τραπεζαρία τρώγοντας τα φαγάκια που ετοιμάσαμε μαζί.
Ξεχωρίζω από τη χρονιά που πέρασε τα μαθήματα του ψωμιού , την αρωματική γεύση , τη ζεστή ζύμη στα χέρια των μαθητών μου και τη σπιτική μυρωδιά από τα ψημένα ψωμάκια. Χαίρομαι που η Μαρμίτα γεμίζει από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την αγάπη τους για το καλό φαγητό , που εξελίσσονται και μαθαίνουν να ξεχωρίζουν την ποιότητα στη γεύση.
Σας ευχαριστώ όλους για τις όμορφες στιγμές που μου χαρίσατε  δίνοντάς μου έτσι , τη δύναμη και την έμπνευση να συνεχίζω να μαγειρεύω για εσάς.
Εύχομαι η καινούργια χρονιά να μας χαρίσει κι άλλες τέτοιες στιγμές και εύχομαι στον καθένα από εσάς να φέρει ότι ονειρεύεται.

Καλή χρονιά!!!!