Υλικά για 4 άτομα
6 αχλάδια μέτρια , ξεφλουδισμένα και κομμένα στα δύο,80γρ ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 3 κλαδάκια θυμάρι,1 φύλλο σφολιάτας.
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Λιώνετε τη ζάχαρη και την αφήνετε να καραμελώσει αργά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το ανακατεύετε.
Ρίχνετε την καραμέλα στον πάτο του ταψιού.
Ρίχνετε το θυμάρι και στρώνετε τα αχλάδια. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι από πάνω και στρώνετε τη σφολιάτα γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα έτσι ώστε να ακουμπάει πάνω στα αχλάδια καλύπτοντας τα κενά.
Ψήνετε για 40’ μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.
Αφήνετε 3 λεπτά να ηρεμήσει η τάρτα και την αναποδογυρίζετε.
Σερβίρετε με αμύγδαλα φιλέ και λίγο φρέσκο θυμάρι για τη διακόσμηση.
3 σχόλια:
Μμμμμμ....λαχταριστη,θα ηθελα ενα κομματι..
Καλο βραδυ,φιλια!!!
είναι λαχταριστή !!! καλημέρα
Hi Smaragda
Looks gorgeous must give it a try
Mariexx
Δημοσίευση σχολίου