7.8.10

Κεκάκι το αλμυρό

Τώρα που ο Αύγουστος είναι στα φόρτε του και η ζέστη καλά κρατεί , δεν θέλω να μαγειρεύω πολύ είναι η αλήθεια. Θέλω να τρώω δροσερά , εύκολα φαγητά για να χαίρομαι τη θάλασσα, τις βόλτες και τους φίλους. Το κεκάκι είναι η αδυναμία μου και ειδικά το αλμυρό. Με συντροφεύει παντού, στη θάλασσα σαν εύκολο και υγιεινό σνακ. Το βράδυ με φίλους και μια παγωμένη μπίρα γίνεται ιδανικός μεζές  και ο γιος μου ακόμα, όταν πεινάει , παίρνει ένα κομματάκι  ή και δύο πολλές φορές γιατί του αρέσει πολύ.
Τα αλμυρά κέικ θα τα βρείτε σε άπειρους συνδυασμούς και γεύσεις. Κέικ με με ελιές, ζαμπόν, κολοκυθάκια, λιαστές ντομάτες, πιπεριές, πιπεριές Φλωρίνης, παρμεζάνα, και ότι μπορεί να βάλει ο νους σας.
Εγώ σας δίνω μια συνταγή με μεσογειακή νότα που είναι από τις αγαπημένες μου.

Για μια κλασσική φόρμα κέικ θα χρειαστώ:
200gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 αυγά, 1 στραγγιστό γιαούρτι(220γρ), 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
100γρ ελιές (καλαμών ή άλλες) χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένες,
100γρ λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένες, 150γρ κατσικίσια φέτα , λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο και λίγο λαδάκι για να αλείψω τη φόρμα.

Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι , τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
Χτυπάω καλά τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και το ρίχνω στο αλεύρι , ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός (αν σας φαίνεται πολύ σφιχτός ρίξτε λίγο γάλα).
 Στη συνέχεια ρίχνω τις ελιές, το τυρί, τις λιαστές και το βασιλικό και ανακατεύω με απαλές κινήσεις ,μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνω το χυλό στη λαδωμένη φόρμα και ψήνω στους 180C για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βάζω ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο. 
Αφήνω να κρυώσει και το βγάζω από τη φόρμα. Έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: