1.3.10

Ρεβιθάδα στο φούρνο με πορτοκάλι και μανταρίνι

Υλικά για 6 άτομα

500γρ ρεβίθια, το ξύσμα και το χυμό από ένα μεγάλο (ή 2 μικρά) μανταρίνι, το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και το χυμό από 2 , 3 πράσα μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη πάπρικα και λίγο μπαλσάμικο.

Εκτέλεση

Μουσκεύετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε ζεστό νερό με 1 κουταλιά αλάτι.

Τα ξεπλένετε και τα βράζετε για ½ ώρα μόνο, τα ξαφρίζετε.

Πετάτε το νερό. Σε ένα βαθύ ταψάκι, βάζετε τα ρεβίθια, το ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού, το ελαιόλαδο, το πράσο, το πιπέρι , το αλάτι, την πάπρικα και νερό ζεστό να σκεπάζει τα ρεβίθια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 50-60 λεπτά.

Στα μισά του ψησίματος ελέγχετε να δείτε αν χρειάζεται και άλλο νεράκι.

Συμπληρώνετε πάντα με ζεστό νερό. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνετε και τους χυμούς (πορτοκάλι και μανταρίνι) ψήνετε για άλλα 20΄ και βγάζετε από το φούρνο. Αφήνετε να <<καθίσουν>> άλλα 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Τα ρεβίθια δεν πρέπει να είναι στεγνά αλλά να έχουν ζουμάκι.

Σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο.

Αν έχετε χρόνο αξίζει να σιγοψήστε τη ρεβιθάδα όλο το βράδυ, σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο, στους 130C για 6-7 ώρες.
Απλά πριν κοιμηθείτε και αφού ξυπνήσετε ελέχετε αν έχει νεράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: