1.3.10

Σαλάτα με φρέσκο αντίδι, μαρούλι και γλυκιά πιπεριά φλωρίνης

Για 2 άτομα θα χρειαστείτε
1 ρίζα φρέσκο αντίδι, 2 μικρές ρίζες μαρούλι ή μια μεσαία, 3 ραπανάκια κομμένα σε κυβάκια, 1 ψητή πιπεριά φλωρίνης (σε μπουκάλι), λίγο καρύδι και μια vinaigrette με μηλόξυδο, μέλι , αλάτι ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χτυπάτε και στη συνέχεια προσθέτετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Κόβετε τα σαλατικά, τα βάζετε σε ενα μπολ, ρίχνετε τη vinaigrette και ανακατεύετε καλά να γυαλίσουν όλα τα φύλλα.
Τοποθετείτε σε ένα μπολ γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρετε.
Το μέλι δένει πολύ ωραία με το αντίδι που είναι πικρό και το έχουμε συνηθίσει μόνο σε βραστές σαλάτες.
Αν σας αρέσουν ακόμα πιο γλυκές γεύσεις θα μπορούσατε να προσθέσετε και λίγες σταφίδες.
 Ακόμη μια ωραία ιδέα είναι να αντικαταστήσετε το μηλόξυδο με μπαλσάμικο.
Εμένα μου αρέσει πολύ το αντίδι σε φρέσκιες σαλάτες και ειδικά όταν αυτές περιέχουν γλυκές σαλτσούλες γιατί ισορροπεί τις γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: