2.3.10

Ριζότο με σουπιά και το μελάνι της.

Υλικά για 4 μερίδες.

2 μικρά κρεμμύδια , 2 σκελίδες σκόρδο, 2 τσίλι πιπερίτσες( ή όσο αντέχετε), 300γρ ρύζι Arborio, 500γρ σουπιές (και το μελάνι τους), 150ml λευκό κρασί, 7 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο chive (σχοινόπρασσο),
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, στη συνέχεια το σκόρδο, το τσίλι για 1΄, προσθέστε τις σουπιές( κομμένες σε κύβους) και ψήστε τες για 10 λεπτά. Μόλις οι σουπιές πιούν τα υγρά τους προσθέστε το ρύζι για 2 και σβήστε με το κρασί.

Στη συνέχεια ρίξτε το μελάνι απ’ τις σουπιές και ένα φλιτζάνι από το ζωμό.

Συνεχίστε το μαγείρεμα, ρίχνοντας σιγά σιγά το ζωμό. Το ριζότο θα είναι έτοιμο σε 15-17 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το chive, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε το βούτυρο και αφήνετε να <<καθίσει>> το ρύζι για 4’ πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη…


Δεν υπάρχουν σχόλια: