2 μικρά κρεμμύδια , 2 σκελίδες σκόρδο, 2 τσίλι πιπερίτσες( ή όσο αντέχετε), 300γρ ρύζι Arborio, 500γρ σουπιές (και το μελάνι τους), 150ml λευκό κρασί, 7 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο chive (σχοινόπρασσο),
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Στη συνέχεια ρίξτε το μελάνι απ’ τις σουπιές και ένα φλιτζάνι από το ζωμό.
Συνεχίστε το μαγείρεμα, ρίχνοντας σιγά σιγά το ζωμό. Το ριζότο θα είναι έτοιμο σε 15-17 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το chive, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε το βούτυρο και αφήνετε να <<καθίσει>> το ρύζι για 4’ πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου