17.10.10

Ψητό καλαμάρι με vinaigrette εσπεριδοειδών και φρέσκια πράσινη ανάμικτη σαλάτα.

Υλικά για 4 άτομα
600γρ καλαμαράκια ή θράψαλα, 1 ρίζα φινόκιο κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες, 2 πορτοκάλια καθαρισμένα και <<φιλεταρισμένα>>, 1 συσκευασία ιταλική σαλάτα μπάρμπα Στάθη, 2 κόκκινα γκρέιπφρουτ καθαρισμένα και <<φιλεταρισμένα>>, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες, αλάτι , πιπέρι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο για την vinaigrette + 1 κουταλιά για να λαδώσουμε τα καλαμαράκια.

Εκτέλεση
Κρατάτε τα <<φιλέτα>> από τα εσπεριδοειδή στην  άκρη και στύβετε ότι έχει απομείνει, το κρατάτε και αυτό στην άκρη για την vinaigrette.
Ετοιμάζετε την vinaigrette : σε ένα μπολ βάζετε λίγο αλάτι, το χυμό από τα εσπεριδοειδή , χτυπάτε και προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά , χτυπώντας συνεχώς, τελειώνετε με λίγο πιπέρι και το βασιλικό.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πράσινη σαλάτα με το φινόκιο, το κρεμμύδι  και τη vinaigrette  πολύ καλά.
Ανοίγετε τα καλαμαράκια στη μέση και  με τη βοήθεια του μαχαιριού τα χαράζετε μπακλαβαδωτά. Τα  λαδώνετε και τα ψήνετε στη γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-5 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Στρώνετε ένα πιάτο με τη σαλάτα, τα εσπεριδοειδή και από πάνω τοποθετείτε τα καλαμαράκια, αν θέλετε γαρνίρετε με λίγο βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: