21.10.10

Ριζότο με κουκουνάρι, καρύδι και παρμεζάνα.

Υλικά για 4 άτομα
350γρ ρύζι Arborio, 15+15γρ βούτυρο, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 40ml λευκό ξηρό κρασί +40ml γλυκό μοσχάτο, 50γρ καρύδια καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, 50γρ κουκουνάρι καβουρντισμένο και χοντροκομμένο, 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, 5 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες, 1 κουταλάκι φασκόμηλο αποξηραμένο, 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε τα 15γρ βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2’, το φασκόμηλο για 1΄,στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι για 2’ και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε 2 κουτάλες από το ζωμό και μόλις το πιεί ρίχνουμε σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό.
Λίγο πριν τελειώσει το ριζότο ρίχνουμε το προσούτο και τους ξηρούς καρπούς. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο , την παρμεζάνα , δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3΄γαρνίρουμε με ολόκληρα καρύδια ή κουκουνάρια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: