28.12.10

Αλμυρά μπισκότα με παρμεζάνα , προσούτο και βασιλικό



Υλικά για 70 μπισκοτάκια
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι, 100γρ προσούτο ψιλοκομμένο, 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, 2κουταλάκια του γλυκού baking , 2 κουτιά κρέμα γάλακτος , ½ φλιτζάνι του τσαγιού μασκαρπόνε ή φιλαδέλφια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα , τη βγάζουμε και την πλάθουμε με απαλές κινήσεις για 5’. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε φύλο πάχους 1,5 με 2 εκατοστά. Με ένα ποτηράκι ή φλιτζανάκι του καφέ , κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα σχήματα και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 17’ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς , τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπισκότα με γεύση που θα σας ξετρελάνουν, μπισκότα γιορτινά που μπορούν να συνοδεύσουν ένα κόκκινο κρασί, ένα κοκτέηλ ή ακόμα και ένα ουίσκι.

1 σχόλιο:

Σμαραγδα είπε...

Ξέχασα να σας πώ ότι μέχρι να τα βάλω στο βάζο έμειναν 50!! επομένως μη σας φανούν πολλά...