29.7.09

Προφιτερόλ με κρεμώδη γέμιση μασκαρπόνε και ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Υλικά για 10 άτομα

14 μεγάλα σου από το ζαχαροπλαστείο ή 20 μικρά
¾ κούπας τυρί ρικότα, ½ κούπα τυρί μασκαρπόνε , 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη , 1 κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλια, 2 κουβερτούρες με 70% κακάο , 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και ½ κούπα καβουρντισμένα φουντούκια.


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα τυριά με τη ζάχαρη, τη βανίλια τα μισά φουντούκια περασμένα στο μούλτι για να γίνουν πούδρα και τα ανακατεύω καλά. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο.
Σε μπενμαρί βάζω την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε κομματάκια και σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων , βάζετε τα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ και το βάζετε για 20’ και στη συνέχεια βγάζετε το μπολ και ανακατεύετε καλά.
Με ένα μαχαίρι του ψωμιού κόβω τα σού λίγο πάνω από τη μέση και βάζω στο καθένα λίγο από το μείγμα του τυριού και στη συνέχεια κλείνω με το <<καπελάκι>> του. Περιχύνω με τη σάλτσα σοκολάτας και τα καβουρδισμένα φουντούκια και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: