29.7.09

Torta di limone

Υλικά για 10 άτομα
250γρ έτοιμη ζύμη σφολιάτας, 3 λεμόνια(φλοίδες και χυμό), 4 αυγά (διαχωρισμένα), 250γρ. ζάχαρη άχνη , 250γρ. τυρί ρικότα, 25γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 25γρ. βούτυρο λιωμένο.

Εκτέλεση
Βουτυρώστε μία φόρμα τάρτας (25εκ) και ρίξτε λίγο αλεύρι να πάει παντού.
Ανοίξτε τη σφολιάτα με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετείστε την στη φόρμα προσέχοντας η ζύμη να ξεπερνάει ελαφρώς τα όρια της φόρμας. Βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Για να κάνετε τη γέμιση : Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα και να αυξηθεί σε όγκο. Προσθέστε το χυμό από τα λεμόνια και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη ρικότα και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύετε καλά.
Χτυπήστε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Βάλτε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα των κρόκων με απαλές κινήσεις και ρίξτε όλο το μείγμα μέσα στη σφολιάτα. Διακοσμείστε με τις φλοίδες λεμονιού και ψήστε περίπου για 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει , ξεφορμάρετε και σερβίρετε.