30.7.09

Kροστίνι με σπαράγγια και πορτοκάλι.

Υλικά για 6-8 άτομα
1.500γρ, φρέσκα σπαράγγια, 1 μεγάλο πορτοκάλι, 12 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας φρυγανισμένο στο γκριλ, 3 κρόκοι αβγών, 2/3 φλιτζανιού βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση
ΈντοναΚαθαρίζετε τα σπαράγγια και τα βράζετε σε νερό που κοχλάζει για 8 λεπτά. Κόβετε τη φλούδα από το πορτοκάλι σε ζιλιέν στη συνέχεια το στύβετε και κρατάτε το χυμό.
Ετοιμάζετε ένα μπενμαρί. Στο σκεύος που θα μπει μέσα στο νερό βάζετε τους κρόκους τους ανακατεύετε ,προσθέτετε λίγα κομματάκια βούτυρο μια πρέζα αλάτι και μία κουταλιά νερό. Τα χτυπάτε καλά με το σύρμα.
Βάζετε το σκεύος μέσα στο δεύτερο του μπενμαρί (σε μέτρια θερμοκρασία) ανακατεύετε το μείγμα των αυγών και μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ρίχνετε σιγά σιγά και το υπόλοιπο. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα και προσέχετε να μην πάρει βράση η σάλτσα.
Μόλις η σάλτσα πάρει μια κρεμώδη υφή ρίχνετε άλλη μια πρέζα αλάτι και το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε τα ζιλιέν πορτοκαλιού.
Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζετε πρώτα τα σπαράγγια και περιχύνετε τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: