29.7.09

Το πραγματικό Ιταλικό Tiramisu

Υλικά για 6 άτομα
500γρ τυρί μασκαρπόνε,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, 4 αυγά,1 πακέτο σαβουαγιάρ, 1 κούπα δυνατό καφέ espresso ή άλλο, ιταλικό κρασί Μαρσάλα (brandy ή βισάντο) ,κακάο σκόνη και λίγο αλάτι.

Εκτέλεση
Χτυπάτε τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια άσπρη κρέμα. Βάζετε με απαλές κινήσεις το τυρί μασκαρπόνε στο μείγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και τα αναμιγνύετε απαλά στο μείγμα.
Μουσκεύετε τα σαβουαγιάρ στο brandy.
Στρώνετε σε μια φόρμα της αρεσκείας σας μια στρώση σαβουαγιάρ, από πάνω την κρέμα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: